Welcome to our Page MyPruBSN4u

INSURANS SEPANJANG HAYAT

"Prudential BSN Takaful merupakan gabungan Plan Perlindungan , Plan Perubatan dan Plan Simpanan dalam SATU akaun."

- Nik Mohd Hasmizie

Selamat datang ke laman info PRU-BSN Takaful. Ia dibina khusus untuk para pelanggan atau bakal pelanggan yang ingin mencari maklumat tentang produk dari Prudential. Laman ini akan memberi info tentang produk dari... Prudential BSN Takaful Berhad dan Prudential Assurance Malaysia Berhad. Web ini telah dibangunkan bagi memberi kemudahan mendapat info yang berkaitan kepada semua. Laman ini juga terbuka kepada sesiapa saja yang berminat untuk menyertai kami sebagai Wealth Planner di Prudential.

Segala maklumat yang saya masukkan ke sini akan dipastikan mudah untuk difahami… insyaAllah! Saya akan update dari semasa ke semasa...... saya pasti, anda akan temui segala apa yang anda mahukan di sini...

11.9.11

Parah Bil Hospital


Cuba tengok pie chart di atas ni ...peratusan paling tertinggi SEBAB UTAMA PEMINJAM GAGAL BAYAR HUTANG ialah disebabkan 
'Perbelanjaan Perubatan yang Tinggi'

Dalam paper Utusan Malaysia (Selasa, 20 Sept 2011)* Lebih 36,000 rakyat negara ini menanggung beban hutang yang tinggi sehingga terpaksa merujuk kepada Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK) akibat gagal melunaskan hutang rawatan perubatan.

* Kebanyakan mereka yang berumur antara 20-an dan 50-an itu secara 
purata pula mengambil masa maksimum 10 tahun untuk melangsaikan hutang berkenaan.

* Trend berhutang untuk membayar kos rawatan perubatan semakin meningkat setiap tahun sejak AKPK diperkenalkan.

* Berikutan hospital swasta enggan menerima pesakit yang tidak mempunyai deposit, menyebabkan mereka terpaksa menggunakan kad kredit tetapi tidak membayar balik hutang yang dibuat.

Sebab itulah setiap orang perlu ada PruBSN Takaful Plan atau insurans policy untuk menampung bil2 hospital yang amat-amat tinggi pada masa ini.

Jangan bertangguh!.... hubungi saya, Nik Hasmizie @ 019-209 6486 atau email hasmizie@gmail.com

No comments:

Post a Comment